duminică, 22 mai 2011

Sfarsit cu cozonaci si pe plaja

Vorbesc despre "sfarsitul" care s-a tot anuntat si a bulversat lumea, mi-au impuiat capul posturile de tv si de radio, nu erau 5 minute de stiri in care sa nu se anunte si respectiva informatie (vina si a mass-mediei pentru promovarea unui sarlatan, care acum nu mai e de gasit). Si dintr- o curiozitate prosteasca , mi-a trebuit sa vad si un anumit interviu despre subiectul in cauza, indeajuns sa fie tema principala a visurilor mele, ma refer la visurile de noapte propriu-zise. Ca eu sunt de asa natura, ceea ce fac sau vad ziua anterioara, noaptea mi se transpune intr-un vis, uneori mai putin placut. Asa mi s-a intamplat si pe la un 4 de noapte (ora Sp.) plus o oarecare jena la stomac ce nu m-au lasat sa mai inchid ochii aproape doua ore, timp in care am mai viozionat niste programe -reluari nocturne la tv. Apoi am reusit sa adorm, nemaistiind macar ce am visat.
Dar lasand la o parte sfarsiturile, ieri am gasit o reteta de cozonac (mentiune: interiorul l-am facut din nuca cu cola-cao, o lingura de miere si albusurile restante din reteta, pe care le-am batut spuma tare) usor de facut si e garantata reusita: crescut, pufos, gustos si rapid. Adica chiar e pentru prima data cand sunt multumita de cozonacul facut de mine, anterioarele chiar daca au fost laudate, nu m-au satisfacut, nu se comparau cu cele facute de mama, careia mereu ii ies buuunee. Si sunt pe cale sa i-o impartasesc mamei sa nu se mai chinuiasca saraca sa-l framante o ora pe ceas. Aici o poza la viteza cu ramasitele primului, care e gata dupa mai putin de 24 de ore:

 

Si  astazi, profitand de o vreme asa de placuta, nu insuportabil de calduroasa si numai buna pentru plaja, am si tulit-o cu Diana. Pacat ca tati a lucrat, a fost foarte bine, nu foarte aglomerat, apa bunuta si soarele simpatic. Am pus crema in mai multe straturi si asa am stat aproape 5 ore, cele de varf (stiu ca nu e recomandat) dar ne-am protejat des. Nu suntem arse, doar bronzate frumos si obosite, la ora asta Diana doarme, Dumnezeu cu mila la noapte.






Se pare ca am avut un sfarsit de saptamana placut pe care o sa-l numesc week-end, ca nu-mi place cum suna sfarsit.

4 comentarii:

  1. Ce frumos ati petrecut!Incep sa devin invidioasa.Vreau si eu nisip....Va pupam cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  2. Iar eu vreau cozonac... (toate vrem cate ceva de la tine ) ... mi-ai facut pofta , anul asta parca n am apucat sa ma satur. Poate ma apuca si pe mine harnicia sa fac . e asa usor de facut cum zici? o sa arunc un ochi.
    vavaly

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai ce dor imi e si mie de mare:)
    Arata super cozonacul tau:)
    Cat despre sfarsit...de cate ori au anuntat ca se sfarseste totul...nu le iese niciodata:)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Daa, sfarsitul lumii a dat eroarea aia: 404, not found :))

    Cozonaci... mmm, bun, bun.
    S-a bronzat Diana? :D

    RăspundețiȘtergere