vineri, 22 octombrie 2010

Altfel de parc

Aici nu isi are semnificatia denumirea de "brumarel", adica numele lui octombrie. Inca e soare si cald, peste 20 de grade incepand de la amiaza pana pe la orele 18.00. Am profitat de o astfel de zi calda si am purces spre alt capat al oraselului nostru , in experimentarea altor locuri de joaca, desi cam cu aceleasi fel de tobogane , insa cu leagane diferite. Si cum ne-am asezat noi cumintele acolo, hop tati ne claxoneaza si ne face semn sa venim cu el, cum ca a descoperit ceva. Ne-a aratat un nou loc de joaca, un nou parculet. Ma rog, "nou" pentru noi deoarece am aflat ca are cateva lunisoare acolo, dar fiind putin ascuns si nicidecum prin drumurile noastre de rutina, nu am stiut de el.
Este destul de dragut, impartit in doua, o parte pentru copii-bebei si o parte pentru copii-"copii" ,cu putine leagane, insa cu sol moale, banci de odihna pentru parinti, gazoane de trifoi foarte gras, pini, ronduri de flori de levantica si rozmarin bine si regulat ingrijite.
De alta parte a aleii principale este loc destinat "mentinerii fizice" cu tot felul de "fiare" specifice unei sali de gimnastica, doar ca respectivele sunt cam brute si bine infipte in pamant sau cu atata greutate ca nu le poti misca.
Poti sta linistit pe banca si sa-ti supraveghezi plodul, in timp ce picioarele pedaleaza pe loc. Sau poti face forfecari , poti intari muschii fesieri, ai mainilor sau ai burticii. Stiu ca prin alte parti sunt astfel de parcuri dotate, insa in "satucul" nostru e unic.
Noi am mers devreme, dar cam intr-o ora s-a aglomerat, mai ales ca  a fost sfarsit de serviciu pentru parinti. Era plin de neastamparati, de chiote, de rasete.Trei ore au trecut zburand si nu tin minte ca in alte parcuri sa fi stat atata timp odata.
Desi e ceva de mers de  unde locuim noi pana acolo, sigur va fi mult timp preferatul , mai ales ca ne urcam lejer pe bicicleta ca sa nu mai faca mami scurta la maini deoarece printesa zice ca e obosita si ca o dor picioarele dupa cele ore de alergaturi si catarari.

3 comentarii:

  1. Vrem si noi....La noi sunt locurile de joaca prea populate si cu putine leagane,topogane si alte cele,iar copiii se imbrancesc, parintii se fac ca nu vad ce le face odrasla si uite asa,nu-ti mai vine sa te duci in astfel de locuri.Zile frumoase si insorite va dorim.Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos,Mariana!Asa e in civilizatie!La noi...Beatrice a descris foarte bine dotarile si atmosfera dezolanta din pseudoparcurile mioritice,pe care numai loc de relaxare nu le-as numi.
    Va pupam si astepatam sa ne trimiteti si noua cateva grade C, ca am inghetat de tot(in seara asta erau 8 grade C,brrrr!).

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunteti niste fericiti. In primul rand, ca va bucurati de soare si caldura si, apoi, pentru ca traiti intr-o lume "civilizata". Romania e departe de acest statut dar cred ca stii bine asta. Sa ne mai povestesti cum e pe la voi sa ne delectam si noi macar asa :). Ma bucur ca te-am descoperit si te felicit pentru blog. Cu siguranta voi mai reveni.

    RăspundețiȘtergere