miercuri, 6 octombrie 2010

Spaniola, romana, engleza

Puiul meu are 2 anisori si 8 luni. Nu vorbeste foarte bine, insa repeta dupa tine cuvintelele exact cum le aude, chiar se aude un "r" bine pronuntat uneori.Stie jumatate romaneste, jumatate spaniola...asta cand este acasa, pentru ca la gradinita sunt sigura ca 95% vorbeste spaniola si restul sunt cuvinte romanesti scapate fara voia ei...mai ales ca nu e mult timp de cand s-a reintors din mini-vacanta ei de la bunici.
Aseara, in insistenta mea de a afla ce doreste domnisoara sa cineze, m-a surprins un lucru. Probabil auzea foarte bine intrebarea mea repetata"ce vrei sa papi?", dar nu avea chef sa-mi raspunda. In schimb si-a gasit si ocupatie, ordona pe frigider magnetii ei disney mormaind:"oan, siu, feee, foot.... faiv..."....timp in care eu o opresc cu o fata mirata, cred.
"Diana, cum numeri tu?!!?? In engleza???" Si o ajut sa spuna in continuare pana la 10 si putin mai departe. Apoi mai repetam o data.
Si o intreb cine a invatat-o. Si-mi raspunde senina: "Seño!"
Mai tarziu i-am dat vestea si lui tati...dar i-a fost rusine domnisoarei sa se mai exprime.
Nu stiu daca printre activitatile gradinicesti se numara si cuvintelele in engleza sau au fost doar memorate in urma ascultarii vreunui cantecel, cert este ca memoria ei de "elefantel" a ajutat-o , ca doar e in clasa "elefanteilor".

3 comentarii:

  1. Felicitari pentru micuta poliglota!Si noi ne dorim sa invatam macar 1 limba straina,dar momentan doar baietelul a inceput sa vorbeasca ceva engleza.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo Diana,e asa frumos cand gazele noastre ne uimesc cu cuvinte pe care habar nu aveam ca le stiu,pupici de la sofi&francesca.

    RăspundețiȘtergere