marți, 23 noiembrie 2010

"Dorada a la sal"

Cum noi profitam de fiecare zi in care se anunta "dezlegare la peste", astazi am dat fuguta la super-market si am cumparat dorada, eram curioasa sa incerc un altfel de gatit, in stilul spaniol, pe care il aflasem mai demult.

Am luat 3 pesti maricei, aproape 2 kg si alte 2 kg de sare grunjoasa.
I-am spalat bine si am scos doar matele, lasand solzii si capul.
Sarea am umezit-o putin cu apa ( se poate si cu galbenusuri de ou) si am asezat un strat fin in tava de cuptor. Deasupra am pus pestii in burtile carora am ascuns cate o felie de lamaie si una de ceapa.
Am acoperit bine cu alt strat de sare.



Tava a stat la cuptor mai mult de jumatate de ora, la 210 grade C, mai bine zis este gata atunci cand pojghita de sare de pe pesti incepe sa se crape.


Eu am adaugat garnitura de cartofi. A fost o masa delicioasa, tare mult apreciata, mai ales de barbatul casei.



 

Am auzit ca acelasi procedeu se poate aplica si la muschiuletul de porc intreg, nu bucati mici ca se sareaza tare. Poate incercam de Craciun.



4 comentarii:

  1. wow!Ce interesanta reteta!Cred ca e foarte bun si am sa incerc si eu intr-o zi.Pai cum sa nu aprecieze,ar fi fost chiar culmea!Mi-ai facut o pooooofta!Va pup dulce.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte tare,m-ai dat gata!Nu auzisem de procedeul asta.Sigur voi incerca si eu reteta.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Trebuie sa incercati, nu o sa regretati, iese bunut si sanatos, fara strop de ulei.

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata si suna foarte bine si fara ulei este perfect pe gustul meu.

    RăspundețiȘtergere