joi, 25 noiembrie 2010

In etapa urmatoare

Trecu ziua fara prea mult sens, doar servici de dimineata, apoi alergat , apoi o scurta vizita primita si pranz luat pe la ora 3.
Maine iar e zi scurta, in sensul ca tati pleaca devreme la serviciu si trebuie ca la amiaza sa aiba ce inghiti si nu numai el.
Asa ca dupa-amiaza asta mi-am petrecut-o in bucatarie.
Aburul cu miros de ierburi aromatice a incalzit bucataria si Diana mi s-a alaturat "la gura sobei".
Oricui i-ar trece prin minte ca mi-a dat o mana de ajutor la cratita, dar nu.
A rontait un mar, a cojit bobite de struguri ca pielita nu-i place, a faramitat o napolitana.
Si ca alte ocupatii : a gasit mopul pe care l-a folosit pe post de calut graitor prin vocea ei: hihihi-haaa, hihihi-haaa....a rostogolit sticla de pepsi pana a facut spume pe punct de explozie....s-a gandit ca e prea cald in incapere, "ia sa mai deschid usa la congelator!"....a mai dat un tur prin camera sa vada ce mai ofera posturile de desene....dupa care mi-a acordat atentie, in sensul - "mami, ce-i asta?" - "o ceapa"
"si ce e o ceapa?" - " o leguma"  - "Si ce e o leguma?" ....blocaj la mine..."este ca un fruct al unei plante, numai ca asta nu e dulce".....
Parea dumerita, apoi..."aaaa, nu e dulce??? Cum e?"
Eu : "e iute si te ustura ochii."
"Da* de ce ma ustura ochii?".....oftez....si incerc sa-i distrag atentia la o jucarie.
 Fara sa-mi dau seama, se pare ca am trecut de etapele anterioare, in care eram cu ochii pe ea sa nu atinga cu capul vreun colt al mobilei, sa o intreb mereu daca vrea pipi la olita, sa-i fac bucatele mici sa le poata manca....incepem marea era a "de ce"-urilor.
Ne rugam sa avem rabdarea si imaginatia necesare raspunsurilor ce le asteapta, stiind ca inventivitatea si intrebarile, la aceasta varsta, nu au limite.

4 comentarii:

  1. Asta imi aduce aminte de intrebarea unui baietel:asta e vtamina C sau poftim?E dupa mine cea mai frumoasa si inedita etapa.Iti doresc multa rabdare si inspiratie.Va pup cu mare drag.

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunata Diana nazdravana!E cea mai frumoasa perioada din copilaria lor.Ai grija ce raspunsuri ii dai,eu sunt patita cu Robi,cand ajunsese sa spuna in stanga si-n dreapta ca mami tunde caini si pisici la serviciu=)),asta in urma unui raspuns primit in graba de la mine.
    Va pupam cu mare drag!Mai pune poze cu minunea mica.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce dragut...
    Chiar de dimineata am primit si eu o portie de genul asta: EU "Maine e weekend, nu ne mai trezim cu noaptea in cap" EA "Mami, tu ai noaptea in cap?"
    E asa frumoasa perioada asta... Orice spui duce la o intrebare si tot asa... Profita cat poti de perioada asta. Sunt atat de dulci si inocenti...

    RăspundețiȘtergere
  4. The game enriches the spirit. Appreciation you get, recollect what you experienced and apply it in practice. jocuri sport

    RăspundețiȘtergere