duminică, 11 septembrie 2011

Peste in clatite

O fi stranie denumirea, dar altfel nu mi-a trecut prin minte, desi i-as fi putut spune mai normal, clatite cu peste; dar nu, pentru ca ce am vrut eu sa gatesc a fost peste, nu clatite.
Dupa mai multe cautari de o noua reteta pentru gatitul pestelui, m-am lasat pagubasa , pentru ca cele care aratau bine (si nu le mai probasem) necesitau ingrediente ce nu le aveam la indemana. Or, azi e duminica si cam totul e inchis si oricum nu aveam nici un chef sa cobor la cumparaturi.
Mintea mi-a luat-o razna si iata ce a iesit, dar nu numai ca a iesit, a fost si apreciat.

fileuri de peste (in cazul meu, pangasius)
2-3 rosii
3-4 catei de usturoi
sare, piper, busuioc (verde sau uscat), curry
si clatite (cate una corespunzatoare unui file de peste) facute in mod obisnuit, dar fara zahar si putin mai groase decat de obicei

Intai se fac clatitele.
Pestele se usuca cu un servet de hartie, se sareaza si se pune curry pe ambele parti.Se gateste la gratar (electric sau nu) . Intre timp, rosiile se curata si se toaca marunt si se pun la foc cu putin ulei de masline. Cand se inmoaie, se adauga usturoiul pisat si busuiocul, apoi se sareaza si condimenteaza dupa gust.
Se asaza cate un file de peste pe cate o clatita asa incat clatita sa poata fi indoita in doua. Deasupra se pune din sosul de rosii.
Simplu si gustos!




4 comentarii:

  1. Buna ziua,

    V-ar interesa un link exchange cu Cool Finder ?

    Daca da, imi puteti lasa un comentariu pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  2. oricare i-ar fi denumirea, sunt sigura ca fost delicios!

    RăspundețiȘtergere
  3. De reteta asta nu am mai auzit pana acum. Dar ma crezi ca-mi curg balele? Trebuie s-o incerc si eu. :)

    RăspundețiȘtergere