miercuri, 27 iunie 2012

Multumire

Zi de curs, prenatal; cu Diana dupa mine, o carte de colorat, un sandvis si o sticluta cu apa;
doua ore de cumintenie  (deci, se poate!); ea: colorand, soptind la ureche "mami, nu mai pot!"
                                                                eu: distribuind atentia intre ea si curs, vazand vreo trei tipuri de nasteri, pana mi s-au umezit ochii din cauza amintirilor "si eu am trecut prin asta; acus, repet; Doamne-ajuta!"
Intoarcere spre casa, agale, prin caldura de ora 11 a orasului forfotind, cu opriri fugare la locurile de joaca pe care ochisorii ageri nu le scapa;
eu, nascuta in vara, iubitoare de sezon estival si caldura, acum ma plang: ma inmoaie, ma oboseste si parca e toata pe mine; Diana amplifica totul cu energia ei inepuizabila, de vacanta; acum nu-i pot tine pasul:: uneori intelege, draga mea! Ma asteapta pe scari "mami, esti bine?" "ti-e rau?"
Mi-e bine, puiule, sa te stiu vesela, sanatoasa, fericita; mi-e bine cand ma gandesc la fetisoara mica pe care abia astept s-o vad,  sanatoasa sa fie.

La amiaza a poftit tortilla, cu ketchup, fara de care nu se poate; eu (sau bebe) am poftit smochine, fructele antice, mov, bine coapte, pe care nu le-am mai probat de cativa ani, pe care le mancam direct de pe crengi, nespalate, de doua ori pe an, o data erau galben-verzui, la urmatoarea recolta erau mov, la fel de dulci, dar cu arome diferite.


Profitam de ceva timp, de toate bunatatile naturii, specifice fiecarui sezon, tanjim dupa fructe atunci cand se epuizeaza din casa; semn bun in schimbarea metabolismului. Diana nu e adepta noutatilor, nici macar nu le probeaza daca nu i se par cunoscute... tipic copiilor. Ma multumeste sa stiu ca nu le refuza total. Sunt astfel de cazuri. Dar e bine!

2 comentarii:

  1. stiu cum era si la mine, l-am nascut pe Andrei in vara, si ma sfarseam in ultimele saptamanai, plus ELiza calare pe mine, dar si ea avea momente de cumintenie. si la noi ketciapul:) e la loc de cinste, of, nici a mea nu mannaca ceva nou, tipic copiilor:)
    imi place pagina ta acum, e mai aerisita parca, ai schimbat ceva?
    hai, curaj, nu mai e mult, intr-un fel profita de timpul ramas doar cu unul, acusica te evi imparti

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. of, cam 5 saptamani, lungi mi se vor parea, dar astept, vreau sa fie buna si sanatoasa;
      da, am scos cateva de pe pagina, imagini si culori,nu o pot face cum as vrea, ca nu-mi permite site-ul, cand e pagina ta da, dar asa ma conformez; nici nu ma obosesc la altceva, mai ales ca e cu plata

      Ștergere