luni, 11 iunie 2012

Un week-end ca o vacanta

                    Week-end-ul trecut, inceput in tonuri pesimiste : Diana cu urme de insolatie culeasa din excursie, datorita incapatanarii de a purta sepcuta, cu moleseala, dureri de cap, de burtica si vomite.
Seara de joi petrecuta pe la spital, cu "tito" dupa noi, proaspat -venit sa-si petreaca ultimele zile de vacanta pe meleaguri barcelonese. Halal inceput!
Vinerea putin mai optimista : Diana a dormit de pranz exact 6 ore, 12.00-18.00, dar s-a trezit fresh.
Noi, fratii, am iesit la plimbari: cea mai lunga plimbare, pe jos, din perioada de gestatie.
Inca o data m-am minunat de maretia Sagradei familia si am luat cu noi alte amintiri, de data aceasta, "fratesti"; am descoperit impreuna Casa Batlló ,o alta capodopera gaudista impresionanta prin stilul specific. Am scrutat vitrinele, produsele si preturile marilor marci internationale, s-au cumparat suveniruri-amintiri si m-am jucat "de-a ghidul" si fotograful printr-o mica parte a Barcelonei.








Seara a fost racoroasa, numai buna de incheiat plimbarea prin portul Barceloneta, de data aceasta in formatie completa, de familie, neputand rata apoi falnicul spectacol al apei de la Fantana Magica.  



As fi stat acolo, pironita pe banca, toata noaptea (desi spectacolele  nu dureaza mai mult de 2 ore jumatate, cu mici pauze) sa visez printre culorile fantastice ale apei tasnitoare, sa ma unduiesc odata cu ea pe muzica jeturilor, sa simt racoarea stropilor fini imprastiati pe cativa metri imprejur.
Insa o ploaie de vara si-a facut simtita prezenta si probabil a fugarit si spectatorii-turisti ramasi.
 Diana a renuntat la a-si etala goliciunea spatelui si a rochitei de domnisoara si a cerut bluzita tricotata, scancind apoi dupa ceva de mancare.

Au urmat zilele de munte si mare, sorbul aerului curat, de munte verde, de apa rece, curgatoare printre pietrele vesnice,  ca apoi sa trecem la aerul cu miros de peste si alge, la briza marina binefacatoare sau inselatoare cand se ia de mana cu razele soarelui amiezii.

Zile dragi, impreunate, aduse de dor fratesc, traite ca atare, cu nesat, captate in poze de pastrat si de aratat parintilor care-si vor bucura ochii si sufletele privindu-le ca pe niste icoane sacre.

4 comentarii:

  1. Chiar ma gandeam cand o sa mergeti la Sagrada familia, s-o vedem si noi prin ochii vostri, e frumoasa! Tu te-ai rotunjit frumos, fetita mica creste inauntru si cea de-afara e o dulceata. Si te inteleg atat de bine cu dorul fratesc, cu pozele-icoane pentru parinti, tare bine. de aia imi esti draga, inmiit de draga! sa aveti grija de voi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu ti-am admirat burtica!
    Sa fiti sanatoosi cu totii! sarcina usoara in continuare!

    RăspundețiȘtergere