joi, 4 noiembrie 2010

Dimineata

Recunosc ca ma numar printre cei "grabiti " la serviciu, dimineata.
Azi dimineata, desi nu a trebuit sa astept printesa sa se dezmeticeasca din somn sau sa-si termine mofturile matinale si desi mi-am acordat putin peste 20 de minute cat sa-mi spal dintii, fata si sa-mi trag hainele si un rimel pe gene, tot am reusit sa intarzii. Norocul e ca eu sunt cea care urmeaza sa deschida la servici si aceasta se intampla aproximativ la o ora dupa ce ajung.
Dar pe drum ma gandeam la cati patesc ca mine, zic asta deoarece din mers urmaream si alte chipuri, mai senine sau mai ingrijorate sau nepasatoare, fiecare respectand rutina; pentru ca la ora 8 dimineata nu cred sa fie vreo placere, ci e doar rutina.Se merge la servici, la scoala sau fuguta la brutarie pentru a lua paine pentru micul dejun al copiilor.
Cum spuneam...m-am fatait prin casa si prin fata oglinzii si s-a facut tarziu.
Cand trebuie sa o iau si pe d-soara la gradinita, imi scurtez somnul cu inca vreun sfert de ora, timp pe care i-l acord ei....cu gadilici, mangaieri pe spate , rugaminti....hai Diana, ca mami e gata, ....mami pleaca, ....vrei sa vii cu mami?....sau dormi singurica pana ce vine tati de la servici (tati lucreaza de noapte)--bineinteles ca nu se poate varianta asta, dar eu incerc. Ea zice nu, nu, nu, nu...la toate cererile mele...si asa trece sfertul si privesc cum acul ceasului e aproape de fix, ora la care eu trebuia sa fiu cel putin la usa gradinitei.
Si uite -asa la fix d-soara mea se lasa imbracata (cu mofturi)  si lipita de mine, mergem repede, incalzim la fierbinte lapticul (ca sa nu poata spune ca vrea sa il pape acasa, ca nu mai e timp)si  il papa la gradi, mai ales ca e numai bun de caldut cand ajungem. Si ajungem !--- adica eu, pic de apa, cu mainile amortite (ca doar cu somnicul pe ochi nu merge pe jos) si in intarziere vreo 10 minute aproape. Timpul il recuperez eu, chiar mi-e mai mult decat suficient pentru ceea ce trebuie facut pana la deschidere...dar ma gandeam asa...daca as incepe orarul pe la 8 si 10 minute.....tot as mai intarzia???!!?? Tind spre afirmatie......

4 comentarii:

  1. CU SIGURANTA AI INTARZIA,DAR MA INTREB CARE ESTE MAI RASFATATA DINTRE VOI DOUA?PUNE SI TU CEASUL INAINTE CA SA VA PACALEASCA,HI,HI.PUPAM CU DRAG.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca sunteti tare haioase amandoua. Parca va si vad somnoroase cum va grabiti sa iesiti pe usa :). E un tabiet frumos rasfatul de dimineata. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mariana,ce m-ai trezit la realitate cu postarea asta!Parca ma si vad peste vreo 6 luni tragand de micii mei teroristi,pentru a-i distribui: pe unul la cresa,pe altul la scoala,iar eu sa fiu la serviciu la 7:30.Zau ca mi se pare imposibil,trebuie sa gandesc de pe acum o strategie desteapta.Va pupam cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  4. hihi, Beatrice, e adevarat ca suntem o famile de alintati, tati e capul:))
    BB si Oana...pai las ca va vine randul..:) spusele mele sunt adevarate.

    RăspundețiȘtergere