miercuri, 16 februarie 2011

Cam slutita

Ma gandeam eu asa de ceva timp, ca mi-ar placea sa fac un curs de cosmetica sau coafura sau orice implica frumusetea. Inca nu m-am interesat in domeniu, insa zilele trecute , trecand pe langa un salon, am vazut afis pe geam ca tunsul ar fi destul de ieftin si repede am intrebat-o pe Diana (careia ii cam crescuse parul si ea nu vrea in nici un chip sa-si tina vreo bentita, diadema sau mai ales sa poarte codite mai mult de jumate de ora):
"-vrei sa intram aici sa te tunzi? Este o doamna  care o va face."
Si ea  a sarit: "-nuuu, nu vreau, ma tunzi tu acasa!"
De unde i-o fi venit ideea asta, nu stiu! Eu nu am vorbit niciodata despre aceasta indeletnicire cu voce tare si nici ca m-as implica.
Ieri imi spunea "hai sa facem baita si imi tai parul"....asta pe la amiaza. Am linistit-o si i-am spus ca o s-o facem, dar seara.
Cand veni momentul cu pricina, mi-am dat seama ca nu am nici un foarfece pentru asa ceva, am gasit doar un amarat pentru hartie, probabil. Dar ma gadilau degetele si nu m-am abtinut.
Am pus frumos copila in cadita, am umezit-o pe par si am inceput dezastrul: mai intai bretonul, care mi-a iesit cumva, ca o mai facusem, dar ea are un vartecus exact in frunte, asa ca nu conteaza atat de mult forma, oricum nu sta drept.
Am trecut la spate: aici e aici! Dar eu voiam doar sa i-l scurtez drept! Insa voia mea nu s-a potrivit cu voia ei: cand sa pun foarfecele, ea s-a aplecat, cica o gadila....concluzia....am luat-o stramb.
Cu chiu cu vai am reusit cumva sa o fac sa stea locului si cam dupa un sfert de ora mi-am admirat "capodopera": era groaznica.
Parul s-a suvitat, ea nu mai statea, voia in apa, am incercat tot sa scurtez pe ici pe colo...sanse mai multe nu mi-a dat.
Dupa spalare si uscare, am sesizat destul de bine ca partea dreapta e ceva mai lunga decat partea stanga, noroc ca parul ei nu e tocmai intins, se mai fac "codite de rata" la varfuri.
Astept sa vina ziua de joi. Un prieten al lui tati cred ca va veni la noi sa il tunda, voi sari cu rugaminti sa-mi indrepte erorile din parul copilului. Ori va rade de mine, ori ii va fi mila de Diana - una din doua!

 

8 comentarii:

  1. Nu cred ca se vede,dar mie drag "vartecusul"ei.Va pup dulce.A....nu e rea ideea cu cu cosmetica.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Din poze nu reiese a fi asa o mare catastrofa :) Oricum, cea mica este o scumpa !

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar nu pare atat de rau cum ai descris si, oricum, se poarta tunsorile asimetrice deci Diana este o moderna :). Te pup cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  5. Haha, imi si imaginez cum stai aplecata si incercand sa rezisti copilului care se fatzaie... Am si eu experienta asta, de cate ori venea vremea sa o tund pe fetita mea aveam emotii ca nu stiam cat de linistita va sta.
    Nu te impacienta ca nu este chiar un dezastru, nu se observa prea rau. Iar Diana este o scumpa in poze.
    Tine-ne pumnii ca maine o tund si eu pe-a mea. Insa de data asta Iulia a acceptat sa mearga la coafor. Am niste emoti...

    RăspundețiȘtergere
  6. haha, multumesc fetelor pentru incurajari, sunteti dragute....primesc compatimirile :)))
    Angighita---succes la tuns...sa pui poze

    RăspundețiȘtergere
  7. da, chiar se poarta tunsorile asimetrice, asa ca nu-ti face griji... fata de cum ne tundeau pe noi parintii cand eram mici... acum e chiar modern ce ai facut tu. Bine ca fetita ta a stat la tuns. Al meu s-a tuns singur, si a taiat o suvita zdravana pana sa ne dam noi seama ce mesterea el. pupici la fete.

    RăspundețiȘtergere
  8. Prima data e mai greu;)E bine ca macar sta la tuns.Eu ma lupt cu amandoi cand ii tund.Va pup!

    RăspundețiȘtergere