miercuri, 23 februarie 2011

"Tarta TRES CHOCOLATES"

Diana si tati sunt fani ciocolata.
Cum de multe ori desertul cerut la un restaurant a fost tarta de trei ciocolate, mi-am zis sa incerc si eu acasa, poate imi iese. Nu a iesit atat de perfecta ca a cofetarilor, dar gustul e senzational.
Este o reteta usoara, dar trebuie putina rabdare atat pentru cel ce o face cat mai ales pentru cei ce o savureaza.

Ingrediente:
250gr. ciocolata neagra (nu trebuie sa fie scumpa)
250 gr. ciocolata cu lapte
250 gr. ciocolata alba
600 ml lapte
600 ml smantana (mai lichida si sa nu fie acra)
3 pliculete gelatina(a cate 10 gr.)
150-200 gr. biscuiti simpli
unt sau margarina

Se sfarama bine biscuitii si se amesteca cu untul topit astfel incat sa se lege bine formand o masa. Cu lingura se pune un strat subtire de biscuiti intr-o forma de tort detasabila. Daca se doreste, se poate da cateva minute la cuptor pentru a se face crocant.
Eu nu am inca forma de tort, asa ca am imbracat un vas in folie de aluminiu; m-a costat putin sa o scot la final, dar am reusit.

Crema neagra:

se pun 200 ml lapte cu 200 ml smantana intr-un vas pe aragaz, la foc potrivit, spre mic. Se adauga ciocolata neagra in bucati, iar cand este dizolvata se adauga gelatina( 1 plicutet), diluata in prelabil intr-o lingurita de apa. (Eu am folosit un fel de cheag -praf, se gaseste aici) .Se mesteca continuu intre 7 si 10 minute, avand grija sa nu fiarba, consistenta va fi cea a unei smantani. Se toarna usor peste blatul de biscuiti.
Se da la rece cam o jumatate de ora.











La fel se procedeaza si cu      celelalte doua creme.












Pentru a evita sa se faca gaura un ciocolata anterioara in momentul cand turnati desupra pe cea calda, lasati sa cada lichidul peste o lingura asa incat sa se raspandeasca pe toata suprafata.
Ultimul strat va fi de ciocolata alba. Se da la rece o zi si se poate decora dupa bunul plac.
Eu am folosit frunzulite de ciocolata.



7 comentarii:

  1. Eu am facut tort din 3 feluri de ciocolata si seamana foarte mult ca reteta cu prajitura asta a ta. La tort, in loc de blat de biscuiti se foloseste blat normal, copt in cuptor. Insa a fost si la noi un real succes tortul acesta. Nu ma gandisem la o varianta gen prajitura. Multumesc mult ca mi-ai deschis ochii. Sigur o sa incerc si eu varianta asta. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  2. Super arata!Ce e cu ciocolata sigur e bun.A mai ramas ceva?Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  3. Senzational!Si noi suntem fani ciocolata,asa ca trebuie sa fac si eu musai.Te pup si o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. juuuur ca e bun de mooooooor !

    semnat tati

    RăspundețiȘtergere
  5. fetelor, multumesc!

    Tati nu mi-am primit pupicul special pentru asta!!!!


    Angi, mai incolo o sa incerc si eu varianta tort, cred ca bun tare si asa!

    Beatrice, daca te grabesti ai si tu o portie inca!!!!

    Va zic sa incercati, e buna rau!

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata incredibil! Felicitari mamicii harnicute. Incercam si noi. Te pup.

    RăspundețiȘtergere