vineri, 25 februarie 2011

Ne indreptam spre starea fireasca

Nu stiu cum se face, ca in ultima vreme, vinerea se fac cele mai importante lucruri, treburi.
Vinerea trecuta, tati a reusit sa reinnoiasca mare parte a actelor, in cursul saptamanii nu prea s-a putut.
Astazi am definitivat (de data asta impreuna) alte doua exigente in ceea ce priveste pe Diana: am inscris-o la gradinita (cu noroc am gasit loc vacant) si la colegiul ce-l va incepe in toamna.
Ne-am dus pregatiti cu multitudinea de acte necesare si cum aveam programari, a mers struna.
Totodata am participat , atat noi cat si Diana la intrevederile cu viitoarea educatoare  de la gradinita, respectiv cu dna. director al scolii unde va merge (scoala de fapt, e mult spus, pentru ca efectiv ea va merge in clasele prescolare/pregatitoare, dar  institutia cuprinde si cursuri primare si secundare).
S-au completat formulare tipizate si am raspuns la intrebari despre noi si despre Diana, cu scurte opinii in ceea ce priveste caracterul copilului, care in cea mai mare parte s-a si vazut .
Diana a fost foarte apreciata pentru felul de a fi, au ramas surprinsi de sociabilitatea si comunicarea unui copil de varsta ei.
In timpul convorbirii de la gradinita, copilului i s-a permis sa se joace , alaturi de noi, iar la scoala i s-au pus in fata hartie si culori, pentru a se intretine in timpul cat discutam. M-a surprins faptul ca la sfarsit, directoarea i-a luat foaia cu ceea ce desenase/mazgalise Diana si a pastrat-o impreuna cu fisele de inscriere. 
Au concluzionat asigurandu-ne ca ii va fi destul de usor sa se adapteze si mai ales sa isi insuseasca noua limba (catalana).

Pe 1 martie va fi prima ei zi de gradinita in noua comunitate, ni s-a spus ca va incepe usor, cu o ora de acomodare, in care voi si si eu prezenta, sa se asigure ca va fi totul in regula. Eu gandesc ca deja urmatoarea zi o va petrece in orarul obisnuit, fara ajutor.

7 comentarii:

  1. Sunteti norocoase:) ma bucur ca au mers lucrurile asa usor si nu veti avea probleme de acomodare, este foarte important.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca incep sa se aseze lucrurile si sunt convinsa ca ii va place Dianei si se va acomoda usor.Tinem pumnii si va pupam.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mult succes Dianei la gradi si sa ne povestesti cum au decurs primele zile acolo. Te pup cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  4. sa va dea Dumnezeu multa bafta si acomodare usoara! tinem pumnii frumoasei tale!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multa bafta micutei, astept noi postari despre noul loc. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Acomodare usoara piticei la gradi.Asteptam aventurile ;)!

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu abia astept ziua de marti, sa-i cunosc colegii si sa -i vad reactiile.

    RăspundețiȘtergere