Un aperitiv mediteranean bun sa-ti deschida apetitul de la pranz:
250-350 gr. de scoici (de preferat proaspete, dar merg si alea congelate)
2-3 linguri ulei de masline
putina sare
un pahar de vin alb
2-3 catei de usturoi
Se pune uleiul cu sarea intr-o tigaie si cand incepe sa se incalzeasca , se adauga scoicile spalate si usturoiul feliat si se stinge cu vin. Focul trebuie sa fie potrivit.
Scoicile vor incepe sa se desfaca si se scot pe rand cu o paleta. Daca raman scoici nedeschise, se arunca, ca sunt moarte. Se servesc fierbinti alaturi de un vin alb.
Si daca tot e zi de dezlegare la peste, am continuat cu macrou la cuptor si pastrav prajit, cel din urma acompaniat de traditionalul mujdei si mamaliguta.
LA MULTI ANI celor cu nume de flori!
Apetisant pur si simplu!Pupici!
RăspundețiȘtergereImi plac scoicile dar si pestele. Arata foarte bine. :) Sa va fie de bine.
RăspundețiȘtergereEu inca nu am mancat scoici . Am inteles ca sunt bune . Arata interesant in farfurie :)
RăspundețiȘtergereAh! meniul de peste este preferatul meu!! Un meniu cu fructe de mare care continea si carne de scoici, am savurat pana sa-l nasc pe Matei, deci se fac aprope 3 ani si recunosc ca as manca oricand cu placere! ah! ce pofta mi-ai facut...suna totul delicios, in plus daca e vorba de usturoi... pur si simplu apetisant!!
RăspundețiȘtergereSi eu am fost sceptica cand am vazut scoicile , dar mirosul ma innebunea. A trebui sa incerc si chiar mi-au placut.E asa o delicatese, acum am facut eu singura pentru prima data.
RăspundețiȘtergere