joi, 7 aprilie 2011

salata de dovlecei aromata

Pentru ca e post si la noi in casa unii nu doresc a manca tot felul de mancare, ma tot zbucium aproape zilnic ce si cum sa mai gatesc.
Salata de dovlecei aromata (cu lamaie)...oarecum inventata, presupun ca mai exista variante:
4-5 dovlecei potriviti
2 catei usturoi
ulei de masline
rosii
patrunjel verde, piper, lamaie, sare

Dovleceii se spala (daca sunt tineri, se pot lasa cu coaja) si se feliaza pe lung (e mai spornic), se sareaza feliile si se dau la cuptor intr-o tava in care am pus ulei de masline si jumatate cana de apa. Se lasa sa se rumeneasca foarte usor si sa se inmoaie.Atentie, sa fie "al diente", adica sa nu se faca piure acolo.
Intr-un bol se taie marunt usturoiul, la fel patrunjelul, se potriveste se sare,piper si se adauga o felie subtire de lamaie (cu tot cu coaja) tocata foarte fin, apoi 2 linguri ulei de masline. Peste sosul obtinut se adauga feliile de dovlecel si se dau la rece. Cand s-au racit, se feliaza 3-4 rosii pe care le adaugam in salata.
E foarte gustoasa si se poate servi simpla, ca aperitiv.

4 comentarii:

  1. Arata foarte apetisanta salata,insa dovlecelul tau nu este tzuchini?Pupici la fete frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  2. da beatrice, aici nu se face diferentam se poate pune si de cel normal, cu coaja mai alba, la ala te referi, nu?
    Eu nici nu stiam ca in romaneste se numeste asa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da,la acela m-am referit.La noi inca nu se prea cunoaste tzuchini,eu am mancat fiindca mi-a dat cineva,dar nu mi s-a parut grozav,ori nu era bine copt,nu stiu.In schimb am vazut ca se gasesc seminte.Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  4. mmm, ce bine arata. Voi va jucati cu papilele mele gustative.

    RăspundețiȘtergere