Chiar asa este , nu face ace de gheata, chiar si dupa doua zile de stat in congelator, iese cremoasa si aromata.
E aceeasi mentionata in postul anterior, cu mici modificari aduse de mine:
Eu cred ca iese cam pentru 5-6 persoane , fiecare sa aiba o portie rezonabila, nici prea prea , nici sa mai vrea :)
250 gr. smantana pentru frisca care se bate si se da la rece (eu am pus si un intaritor de frisca , dar nu trebuie)
cacao
3 oua
150 gr. zahar
esenta rom (si vanilie daca vreti)
biscuiti
cirese(sau alte fructe care va plac)
Ouale intregi se bat foarte bine cu zaharul pana se obtine o crema albicioasa. Se adauga frisca si esenta.
Jumatate din compozitie se ia deoparte, iar in cealalta jumatate se pun 2 linguri cacao. Se bate foarte bine.
Se ia o tava (de chec sau asemanatoare) si se imbraca in folie de plastic pe interior (dupa congelare se scoate foarte usor din tava si se portioneaza), apoi se imbraca peretii in biscuiti si in mijloc turnati usor compozitia de cacao, apoi pe cea alba.(Eu am facut invers si cea de cacao, fiind mai grea , s-a lasat la fundul tavii....asa nu !!!) Sau rupeti biscuitii si ii puneti in campozitie.
Ciresele le-am pus in compozitia alba, dar va zic ca nu se mai cunoaste gustul lor cand sunt congelate. Asa ca, m-am gandit sa lasati tava la congelator si cand inghetata e aproape de consum , puneti ciresele deasupra, doar cat sa se raceasca. Ar fi mai potrivit si isi pastreaza gustul.
Poza finala nu e cea mai reusita, dar aroma si consistenta sunt foarte bune.
Ce bunatate!Eu vin la papat!
RăspundețiȘtergereGata, vreau inghetata. Nu e corect :)) Mi s-a facut o pofta...
RăspundețiȘtergerebea, la urmatoarea te invit; si pe tine lillee, daca nu ai facut inca...sau ai fugit repede la magazin??!!??
RăspundețiȘtergereSi te mai miri ca nu mai ai nevoie de curea care sa iti sustina pantalonii... la asa bunatati, e si pacat :)))
RăspundețiȘtergerevai...de asta incerc sa uit unele retete
RăspundețiȘtergere