sâmbătă, 27 august 2011

La nunta de lemn

Cred ca orice femeie din lume viseaza la cum e sa fie mireasa si isi viseaza nunta.
Odata trecute si implinite aceste visuri, ramane doar amintirea clipelor din acea zi speciala. Si atunci cand clipele si momentele frumoase sunt prezente zilnic in mica familie nou formata, de ce sa nu fie , macar o data pe an, aniversate?!
Asa s-a ajuns la o traditie, probabil mai moderna, ca fiecare aniversare a nuntii, din fiecare an, sa poarte si o denumire. Mie nu imi plac fazele de genul o a doua nunta (cu aceeasi persoana) si implicit petrecerile pentru reinnoirea juramintelor la nu stiu cati ani, le consider cheltuieli inutile sau de fite, cand in schimbul acestora poti petrece momente mai placute in compania partenerului, fara alti participanti. Prefer doar cele doua petreceri clasice, respectiv ale nuntilor de argint si de aur, cand e un motiv de a sarbatori si de a-ti aduna familia la eveniment.
Dar totusi nu inseamna ca ziua importanta din viata unui cuplu nu trebuie luata in seama, chiar daca nu e sarbatorita cu fast. Dupa cum spuneam, anii anteriori descopeream pe internet, denumirile celorlalte nunti:
 1 an - Nunta de hartie

2 ani - Nunta de bumbac

3 ani - Nunta de piele

4 ani - Nunta de fructe sau flori

5 ani - Nunta de lemn

6 ani - Nunta de zahar sau de fier

7 ani - Nunta de lâna sau de cupru

8 ani - Nunta de bronz sau de lut

9 ani - Nunta de lut sau rachita  


10 ani - Nunta de tabla sau aluminiu  


11 ani - Nunta de otel

12 ani - Nunta de matase

13 ani - Nunta de dantela  


14 ani - Nunta de fildes

15 ani - Nunta de cristal

20 ani - Nunta de portelan

25 ani - Nunta de argint  


30 ani - Nunta de perle

35 ani - Nunta de coral  


40 ani - Nunta de rubin

50 ani - Nunta de aur  


55 ani - Nunta de smarald  


60 ani - Nunta de diamant

65 ani - Nunta de alabastru
iar in amintirea fiecareia, sa fie daruite cadouri cu semnificatie.
Primii ani ai nostri au trecut doar cu felicitari si probabil si cu flori (rusinica ca nu-mi amintesc prea bine), in al treilea an ne-am cumparat bratari din piele, pe care le purtam si acuma; anul trecut, a fost cea de flori / fructe, dar oricum nu puteau fi luate cadouri durabile; in schimb, anul acesta am achizionat decoratiuni din lemn si folositoare: un suport din lemn pentru telecomenzi, insa care poate servi si biroului, o rama foto (la fel din lemn) in care vom aseza o fotografie recenta si betisoare parfumate.

Felicitari in aceasta zi aniversara, draga sotule, sa avem viata presarata cu cat mai multe episoade fericite si Dumnezeu sa ne aiba in grija familia !

 

 

5 comentarii: