Se spune ca bucataria mediteraneeana este una dintre cele mai sanatoase. Baza o reprezinta pestele si fructele de mare.
Provoc cititoarele sa ia atitudine in bucatarie.
Salpicon (salata din fructe de mare)
Ingrediente:
un ardei verde
3-4 rosii
o ceapa
bastonase de crab(surimi congelate)
2-3 file de peste (pangasius)
creveti (250-300gr.)
ulei de masline, otet (sau zeama de lamaie), sare
optional: calmar fiert (doar corpul tubular) taiat in rodele, bucatele de caracatita fiarta
De preferat, salata se tine la frigider inainte de servire.
La ingredientele de mai sus, se pot adauga:
frunze de salata iceberg (salata iceberg este mai putin amara decat altele)
scoici sau midii fierte (fara cochilii)
maioneza light (in loc de ulei si otet)
Si asa se obtine o varianta a salatei marine.
Pofta buna! Merita incercate!
Arata bine. Poate ma incumet. :)
RăspundețiȘtergere