miercuri, 31 august 2011

Salate mediteraneene

Vara nu si-a iesit din drepturi si caldurile inca ne imbie sa ne racorim cu bauturi reci sau salate de sezon.
Se spune ca bucataria mediteraneeana este una dintre cele mai sanatoase. Baza o reprezinta pestele si fructele de mare.
Provoc cititoarele sa ia atitudine in bucatarie.

Salpicon (salata din fructe de mare)

Ingrediente:
un ardei verde
3-4 rosii
o ceapa
bastonase de crab(surimi congelate)
2-3 file de peste (pangasius)
creveti (250-300gr.)
ulei de masline, otet (sau zeama de lamaie), sare
optional: calmar fiert (doar corpul tubular) taiat in rodele, bucatele de caracatita fiarta

Legumele se taie cubulete, bastonasele de crab in  feliute. Pestele se fierbe si dupa racire se desface in bucatele. Crevetii , daca sunt cruzi, se fierb intr-un singur clocot, atat cat sa se albeasca, initial fiind semi-transparenti. Totul se amesteca, se sareaza si se adauga ulei si otet dupa gust.
De preferat, salata se tine la frigider inainte de servire.

La ingredientele de mai sus, se pot adauga:
frunze de salata iceberg (salata iceberg este mai putin amara decat altele)
scoici sau midii fierte (fara cochilii)
maioneza light (in loc de ulei si otet)

 Si asa se obtine o varianta a salatei marine.
 Pofta buna! Merita incercate!




Un comentariu: