duminică, 16 octombrie 2011

Ziceri notabile inainte de 4 ani

"me moarsa piciorul !!!!"-traducere: mi-a amortit piciorul
"me place!"- imi place (sechele din gramatica spaniola)
"mami, imi umfli tu nasul?"- mami, imi sufli tu nasul?
"nu vreau picaturi pentru tusire, ca alea nu is bune!"- adica pentru tuse
"uite, sunt bucatele de apa!"- vrea sa zica picaturi de apa
__________________________________________________________________________________

In parc, cand intunericul e deja pretutindeni, mai stam inca sub lumina galbena a felinarelor din stalpii strategic amplasati astfel incat sa lumineze locul de joaca; mai sunt cativa copii, pentru ca ceasul nu arata ora tarzie si vremea e prietenoasa si placuta, cu o usoara racoare tomnatica. Leaganul e in totalitate al Dianei. S-a plictisit de balansat si urmeaza, la rand, prietenii ei imaginari. Nu au nume si nu stiu cati sunt la numar, dar ea ii leagana si le vorbeste. Noi o privim, ne amuzam subtil, ea trage cu coada ochiului la noi, dar nu se sfiieste si isi continua conversatia.
Daca apare vreun alt doritor (real) sa se dea in leagan, sare ea repede in el, pe motiv ca e ocupat ori ne explica ca acolo "sunt prietenii ei " si "ei mai vor balansati, nu au terminat".
O avertizam ca mai stam 5 minute si intram in casa. 
Ea zice "bine, uite...1,2,3,4,5!!!" si isi rasfira degetelele de la o manuta care reprezinta minutele, dar nestiind cat e de fapt durata.
Apoi, desi trecute cele 5 minute, ne muta in locul de joaca de alaturi. Si danseaza. Si-a gasit o fetita, cunostinta de parc, cu care se jucase deunazi si o pictase pe Diana cu ruj roz pe fata si nas, cica in forma de fluturas. Chiar imi aduce aminte fapta asta.
Cu greu se dezlipeste ca sa mergem in casa. Fetita ma ajuta si ii spune ca maine se vor revedea la "cole". "Hasta mañana!"

3 comentarii:

  1. Ce mare s-a facut Diana si ce repede trece timpul. Este o draguta si o isteata, ca de obicei :). Mi-e tare drag de ea si mi-a placut postarea despre zicerile ei :). Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  2. E tare dragalasa cum vorbeste asa in ambele limbi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim, Ramona, Loredana.
    Si sunt atatea perlute, dar le uit.

    RăspundețiȘtergere