duminică, 7 martie 2010

CAT COSTA UN SOMN???!!!

Este vorba despre cel de la pranz.
Si nu vorbesc despre pesti, ci despre odihna. A Dianei, care pentru ea e o adevarata pedeapsa, presupun ca asa gandeste. Si aceasta pedeapsa i-o aplica mereu mami si tati , acasa, in linistea camerei, in mediul in care nu ar mai deranja-o nimic si ar putea sa se odihneasca.
La gradinita e cu totul schimbata, chiar se aseaza singura in patut, se si inveleste si fara nici o clintire, inchide ochisorii si in cel mai scurt timp posibil e pe taramul viselor. Nu primeste nici mangaieri, nici pupici, doar o supraveghere din partea lui Seño (Doamnei educatoare).
Somnul de acasa e o pacoste. Stiti ce costa? Timp. Pai ajungem si la o ora jumatate de timp in care ne chinuim sa lipim ploapele cu gene lungi. In tot acest timp, in care uneori mami ori tati ar putea sa faca multe alte treburi de oameni mari, nu face decat sa se/ne supere, s-o pacalim, s-o amenintam, sa santajam, sa ne sucim, sa-si gaseasca orice ocupatie, numai sa nu doarma. Sau macar ar putea sa incerce sa stea linistita, ca Mosul Ene tot vine.
Dar cu atata prostioare ce se pot debita intr-un capusor atat de mic, nu se poate.
De multe ori ajungem noi sa visam in cateva clipe atipite, pentru ca o manuta dibace ne gadila sprancenele ori ne numara ochii si nasul.
De ce acest pret?
Raspund: pentru ca e prea multa atentie acordata, prea multe alintaturi, prea multe santaje, prea multe desene animate, prea multe muzicele, prea mult...
Ce e de facut? Oare e prea tarziu? Cum trebuie sa procedam? Cum sa reducem costul somnului???!!! Intrebari pe care ,peste timp, poate le va citi si ea si ne va da un raspuns. Hahaha.....se pare ca am adormit si visez.
PS: Atasez un model asemanator:
http://www.youtube.com/watch?v=2QFfzI2tJDg





2 comentarii:

  1. hola mami de Diana! Si noi suntem mari funi de pocoyo , puiul meu de un an si doua luni se uita si discuta cu pocoyo si eu ii traduc ce spune. inregistreaza imediat. cu somnul e greu la unii copii si cred ca ai dreptate. prea multa atentie, prea mult cautat intre cornite. la noi a mers procedeul pe care l-am descris aici: http://copiisimame.blogspot.com/2010/11/nu-nani.html
    incearca si tu , poate nu-i prea tarziu.
    Mai vin pe la voi in vizita sa stiti :)

    RăspundețiȘtergere
  2. rectificare: doi ani si doua luni :) ...

    RăspundețiȘtergere