Dupa-amiaza asta am gatit exact ce nu-i place domnisoarei, sunt sigura ca nici macar nu va fi interesata sa se uite in farfurie:
Pangasius pe pat de cartofi
(buna denumire i-am dat, nu?) Tot facusem pangasius pané, prajit, la cuptor, dar azi am combinat niste retete pe care le citisem mai demult, neputandu-ma limita pe una singura ca nu aveam de toate ce se cereau. Asadar:
5 fileuri de pangasius decongelate
5 felii subtiri de bacon
4-5 cartofi potriviti ca marime
o ceapa mica
3-4 catei usturoi
200 ml smantana lichida
o lingurita faina
sare, piper, ulei de masline, alte condimente
Intr-o tava (sau ideal ar fi intr-un vas Yena) se pun 2 linguri ulei masline, un pahar de apa si cartofii curatati si feliati se aseaza pe toata suprafata .
Fileurile de pangasius se sareaza si se condimenteaza (eu am folosit condimente pentru peste, de la knorr cred). Pe fiecare fileu am asezat cate o felie de bacon, apoi le-am rasucit usor. Se aseaza peste cartofii din tava si se da tava la cuptor cam 15-20 minute, depinde cum se doreste de rumenit.
In acest timp, ceapa tocata se caleste in putin ulei, se adauga usturoiul zdrobit si o lingurita de faina, apoi putina apa sau vin alb.Se lasa un minut-doua sa fiarba apoi se adauga usor smantana. Se sareaza si se pipereaza.
Sosul se toarna peste fileurile de pangasius. Se poate decora cu patrunjel tocat si felii de lamaie.
A iesit foarte buna combinatia peste-bacon, sunt sigura ca o sa mai repet experienta.
platoul la gata, fara sos |
sosul alb |
fara decoratiunea verde |
Hmm! suna atat de bine ca ma si vad dejunand cu voi la sfarsit de saptamana! O sa incerc si eu reteta si-ti dau de stire! Minunata reteta!
RăspundețiȘtergereMaria
Ce apetisant!Ce pofta mi-ai facut!Pupici.
RăspundețiȘtergereSuna si arata bine. Domnisoara ta e... domnisoara, ce mai. :)) La fel sunt si eu cu pestele, o inteleg perfect!
RăspundețiȘtergereDar pangasius-ul imi place. Pe pat de cartofi- ce bine suna!!!
Sa aveti pofta!
pai sa incercati, e chiar bun, sa imi spuneti, da?
RăspundețiȘtergere