sâmbătă, 28 mai 2011

Pangasius cu bacon

A devenit un oarece obicei ca la sfarsit de saptamana (si nu numai) sa gatim peste. Mai greu e sa o conving pe Diana, caci e destul de mofturoasa in ultima vreme, singurul peste pe care il mananca cu pofta e tonul, facut pate, cu putina ceapa si uns pe paine. Rar mai gusta si alt fel, doar sa ii fie destul de foame.Si nu trebuie sa fie cu usturoi, ca ala "o ustura" si "miroase urat".
Dupa-amiaza asta am gatit exact ce nu-i place domnisoarei, sunt sigura ca nici macar nu va fi interesata sa se uite in farfurie:
Pangasius pe pat de cartofi
(buna denumire i-am dat, nu?) Tot facusem pangasius pané, prajit, la cuptor, dar azi am combinat niste retete pe care le citisem mai demult, neputandu-ma limita pe una singura ca nu aveam de toate ce se cereau. Asadar:
5 fileuri de pangasius decongelate
5 felii subtiri de bacon
4-5 cartofi potriviti ca marime
o ceapa mica
3-4 catei usturoi
200 ml smantana lichida
o lingurita faina
sare, piper, ulei de masline, alte condimente
Intr-o tava (sau ideal ar fi intr-un vas  Yena) se pun 2 linguri ulei masline, un pahar de apa si cartofii curatati si feliati se aseaza pe toata suprafata .
Fileurile de pangasius se sareaza si se condimenteaza (eu am folosit condimente pentru peste, de la knorr cred). Pe fiecare fileu am asezat cate o felie de bacon, apoi le-am rasucit usor. Se aseaza peste cartofii din tava si se da tava la cuptor cam 15-20 minute, depinde cum se doreste de rumenit.
In acest timp, ceapa tocata se caleste in putin ulei, se adauga usturoiul zdrobit si o lingurita de faina, apoi putina apa sau vin alb.Se lasa un minut-doua sa fiarba apoi se adauga usor smantana. Se sareaza si se pipereaza.
Sosul se toarna peste fileurile de pangasius. Se poate decora cu patrunjel tocat si felii de lamaie.
A iesit foarte buna combinatia peste-bacon, sunt sigura ca o sa mai repet experienta.

platoul la gata, fara sos

sosul alb
fara decoratiunea verde

4 comentarii:

  1. Hmm! suna atat de bine ca ma si vad dejunand cu voi la sfarsit de saptamana! O sa incerc si eu reteta si-ti dau de stire! Minunata reteta!
    Maria

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce apetisant!Ce pofta mi-ai facut!Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  3. Suna si arata bine. Domnisoara ta e... domnisoara, ce mai. :)) La fel sunt si eu cu pestele, o inteleg perfect!
    Dar pangasius-ul imi place. Pe pat de cartofi- ce bine suna!!!
    Sa aveti pofta!

    RăspundețiȘtergere
  4. pai sa incercati, e chiar bun, sa imi spuneti, da?

    RăspundețiȘtergere