joi, 2 iunie 2011

De-ale dusului

Cred ca majoritatea femeilor preferam o baie in loc de dus, asta daca e timp si loc (stiu eu de ce zic).Sa nu mai mentionez si o spuma ce te imbata cu mirosul.
Regula se aplica si in cazul domnisoarei mele si inca de la frageda varsta. Cand am incercat prima data dusul, bineinteles ca nu mai era un bebe sugar si nici nu mai uza cadita ei, locul de balaceala era cada de oameni mari.Dar copila mea s-a speriat si s-a pus pe urlat. Eu la fel, m-am speriat, crezand ca s-a infierbantat apa in fractiuni de secunda si ca a fript-o. Dar nu, apa era calduta, buna si ea tipa. Pur si simplu nu ii facea nici o placere. A mai fost si o alta incercare de a o dusa, fara rezultat. Atunci am renuntat si am trecut la apa in cada.
Mai tarziu, cand fata mea a inceput sa vorbeasca de-a binelea si perfect inteligibil, am aflat ca "apa o zgaraie", desi era in cada, nu venea din dus. Nu am cerut explicatii, ca oricum nu le-as fi primit.
Si vreo doi ani a facut baie cu apa "zgaraietoare" in cada. Mereu isi pune imprejur animalutele de apa, carora le-a pus pseudonimele din Bob Esponja si dupa ce o baiesc , o mai las sa se balaceasca cu amicii ei. Uneori le mai si canta, adapteaza versurile si melodiile dupa bunul ei chef si face cantece proprii, chiar daca nu e nici o rima, dar intentia conteaza.
Ah si mai are obicei sa faca pipi in cada dupa ce intotdeauna o intreb inainte si zice ca "nu".
Nu demult, am pus iar dusul in functiune, oarecum fara sa ma mai gandesc, ca era ora tarzie si ma grabeam. Apoi mi-am dat seama ca nu a spus nimic si operatiunea s-a repetat si se repeta.
Ba si-a schimbat si opinia si acum "dusul o gadila" de  chitaie si rade  atata timp cat stau cu apa pe ea.
Cum se schimba preferintele, ieri nu-mi placea, dar azi imi place, mai depinde si de starea omului, nu?!?

6 comentarii:

  1. Ce haioasa e!Conteaza si starea de spirit,iar la copii depinde de perceptii zic eu.Va pup cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  2. Normal ca depinde de starea omului. La inceput era un bebe, acum devine o adevarata domnisoara, apa incepe s-o gadile. Sa vezi tu peste cativa ani ce se baga don'soara in cada cu apa fierbinte si spuma din blesug dar si cu o carte in mana. Si sta vreo doua ore... :)) Stiu eu ce zic. Taica-miu si acum are sechele din pricina asta cu toate ca nu mai locuiesc cu ei. Sotul meu e mai indulgent, el nu ma baga in seama, avem 2 bai. :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai, cam asa e , eu una o inteleg, sper s-o inteleaga si taica-sau mai tarziu in aceste aspecte.

    RăspundețiȘtergere
  4. La fel ca tine am patit si eu cu Dante al meu. Anul trecut cand avea un an si ceva nu agrea dusul deloc, dar cand au venit caldurile cele mari ale verii deodata i-a placut. in toamna iarasi nu a mai acceptat dus nici un pic, abia reuseam sa l convig sa faca si baie. Acum vad ca iarasi se distreaza facand dus, azi am fost si eu surprinsa sa vad ca rade in timp ce ii fac dus dupa o zi petrecuta in soare si natura...

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar, abia acum mi-amintesc si eu ca prima experienta a Iuliei cu dusul a fost asemanatoare, nu i-a placut deloc. Ne-am dat seama ce se intampla si am lasat-o o perioada in pace. Dupa vreo cateva saptamani am incercat din nou, insa la inceput i-am explicat ce se intampla, apoi i-am pus dusul pe varfurile degetelor de la picior, apoi cand s-a obisnuit am continuat... a acceptat sa cada picaturile de apa pe ea. Acum este o ratza in toata regula. Nu conteaza cum face baie, apa sa fie... O sa vedeti ca Diana va iubi apa. Va pup.

    RăspundețiȘtergere
  6. si eu care credeam ca am un specimen in privinta asta...dar vad ca nu...mai avem de indurat multe cred....

    RăspundețiȘtergere