duminică, 1 iulie 2012

Final de iunie

Plimbare  pe-nserat, dupa orele 8, amandoua dichisite; ea, mai mult, cu unghiute lacuite si inainte rugatoare "mami, dar cu adidasii nu mi se vad unghiile!"...Bine, fie, astazi punem sandale- fara talpile ortopedice, n-o fi bai o ora


In parc, e in firea ei sa socializeze, indiferent de rasa si culoare, mai putin cu tiganusii romani pe care ii recunoaste cateodata cand ii vede; multi copilasi, in rochite, pantaloni scurti, fustite, cu codite, tunsi zero, desculti; o fetita la vreo 2 anisori, negresa, indrazneata, cu talpile goale, se agita de colo colo, cu copiii mai maricei, in roata ce se invarte, ba ia o bicicleta abandonata, ba o trotineta, ba o minge....se tine sa nu cada de un copil blondut, autohton; acesta ii ia manuta neagra si se scutura pe tricou.


Mi-a scos un zambet trist, abatut: de ce sunt rasisti copiii? de unde invata la asa varsta frageda? de ce parintii nu contribuie la intregul proces educational? de ce sunt multi parinti asa?... si toate astea intr-o parte a tarii unde emigrantii reprezinta aproape jumatate din populatie.

Si-a intalnit un coleg de clasa, sud-african, s-a jucat mai mult cu el pana ce singura mi-a zis: mami, mergem?
Ne-am plimbat, ne-am pozat de parca am fi fost turiste, am ras si-am chicotit pe diverse pozitii, a vorbit la telefon cu bunica, i s-a plans ca-i este foame (ciudat !) si drept urmare am facut cale intoarsa.



Umiditatea se simte in aer, aduce si racoare, luna e incetosata, cerul inchis, se anunta un maine diferit; cel putin se pare ca vom dormi fara sudori.
Vise placute!


Un comentariu: