joi, 25 februarie 2010

29 februarie

"Legendele anului bisect: Pe 29 februarie, femeile îşi pot cere iubiţii de soţi

29 februarie, o zi pe care o trăim odată la patru ani.Această zi suplimentară are o istorie aparte. Anul bisect este rezultatul unor calcule complicate care ţin seama de mişcarea de revoluţie a Pământului, de echinocţii şi de modul în care se stabileşte data Paştelui.

Cel care a avut ideea unei zile în plus a fost Iulius Cezar.
O lege străveche spune că în ziua de 29 februarie, femeilor le este permis să ceară în căsătorie bărbatul iubit. Legenda spune că în Irlanda, în secolul cinci, Sfânta Bridget l-a rugat pe Sfântul Patrick să permită femeilor, într-o singură zi din an, să-i ceară în căsătorie pe bărbaţi. Pentru a-i face pe plac, acesta a hotărât ca ziua respectivă să fie 29 februarie. Tradiţia s-a păstrat secole de-a rândul, iar în secolul al XIII-lea a fost chiar adoptată ca lege în Scoţia, iar bărbatul care refuza cererea în căsătorie era amendat." sursa:realitatea net

Conform statisticilor, in lume exista aproximativ 4 milioane de aniversati pe 29 februarie. In Romania, sarbatorim 12.600 de romani, in timp ce in Statele Unite sunt 200 de mii de oameni, informeaza NewsIn.

Oamenii de stiinta au calculat care sunt sansele sa te nasti pe 29 februarie: una la 1.461. Si tot ei spun ca cei nascuti pe aceasta data, teoretic, ajung sa-si sarbatoreasca majoratul abia la 64 de ani.


Suntem in 2010. 29 de zile ale lunii februarie au fost in 2008.Urmatorul februarie 29 va fi in 2012. Ce ciudat nu? Sa te nasti intr-o zi pe care sa o poti sarbatori in realitate doar o data la 4 ani !!!
Eu stiu 2 persoane nascute in aceasta zi. Se numesc Iolanda si Maria. Vor implini fiecare in curand 2 anisori. Cand va fi petrecerea lor? Cand li se vor canta La multi ani, daca 29 februarie nu este anul asta in calendar? Cred ca la acest aspect nu s-a mai gandit Iulius Cezar cand a mai pus o zi lunii, a nedreptatit atatea suflete care nu se pot bucura de ziua lor decat o data la 4 ani. Si totusi omul creste, timpul trece, cu o zi sau fara.
Insa poate aceste persoane au si avantaje. Cum nu au ziua lor, pot sarbatori cu o zi inainte sau una dupa. Sau ambele. E mai mult decat minunat. Uite asa apar persoane cu doua aniversarì.
Ati citit despre horoscopul celor nascuti in aceasta zi? Aniversatii sigur au facut-o si in alte cazuri, mamicile acestora.
Eu vreau sa urez celor 2 fetite care imi sunt tare dragi, un mare LA MULTI ANI, odata cu trecerea timpului in care le-am stiut si bunele si mai putin bunele, sa fie sanatoase, cuminti si sa aiba 2 zile de petrecere minunate.

2 comentarii:

  1. Tocmai ne pregatim sa aniversam o fetita nascuta pe 29 februarie.Azi..

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim, mami, ca ne spui povestioare despre simboluri si legende!
    chiar nu stiam de petitul barbatilor....:)
    Si eu cunosc cele doua fetite bucalate. La multi anisori, Iolanda! La multi anisori, Mariuca!

    RăspundețiȘtergere